APA Benelux nieuwe partner Factory of the Future Experience Center

We verwelkomen APA Benelux als nieuwe partner van het Factory of the Future Experience Center. APA Benelux vestigde zich vijf maanden geleden op de Brainport Industries Campus en kwam zo ook in contact met Brainport Industries en het Factory of the Future Experience Center, dat een centrale rol speelt in het Brainport Industries-ecosysteem als locatie waar bedrijven samenkomen om innovatie te stimuleren. Het resultaat is een nieuwe, kansrijke samenwerking.

APA Benelux is een softwarebedrijf op het gebied van energiemanagement, robotisering en automatisering van productielijnen dat eigen softwareapplicaties ontwikkelt voor Industry 4.0, oftewel Factory of the Future. Het bedrijf heeft onder meer veel klanten in de auto-industrie. APA Benelux is onderdeel van het Poolse APA Group.

Paul Castelijns, Directeur APA Benelux: “We wilden graag een kantoor in Nederland openen specifiek voor projecten die we hier hebben lopen op het gebied van Industry 4.0. Via de Brabantse Ontwikkel Maatschappij (BOM) kwamen we vijf maanden geleden terecht op de Brainport Industrie Campus. Een mooie en inspirerende locatie.”

Open platform

“Uit onze ervaring blijkt dat veel grote organisaties werken met softwareapplicaties met gesloten systemen”, vertelt Paul. “Hierdoor kunnen aanpassingen niet altijd gerealiseerd worden of kost dit vaak veel tijd en geld. Wij bieden juist een open platform. Hierdoor zijn gebruikers vrij om hun eigen applicaties (verder) te ontwikkelen. Wij zorgen er hierbij voor dat deze aan alle eisen op het gebied van veiligheid voldoen.”

Vanuit deze gedachte werd APA Benelux deze maand partner van het Factory of the Future Experience Center. Paul: “In het Experience Center tonen we een aantal van onze applicaties voor het creëren van dashboards, waarmee je op afstand data van processen kunt bekijken, visualiseren en monitoren, om op basis daarvan waar nodig bij te sturen.  We stellen ons platform open voor andere bedrijven, zodat zij dit - zelf of onder begeleiding van APA Benelux - kunnen gebruiken en/of hier ervaring mee op kunnen doen.”

Inspireren en samenwerkingen faciliteren

Mark van Lieshout, Business Developer Factory of the Future Experience Center: “De manier van denken van APA Benelux past goed bij die van Brainport Industries. Het Factory of the Future Experience Center is een landingsbaan voor initiatieven, testen, experimenten en use-cases op het gebied van Smart Industry, die bedrijven in de maakindustrie helpt om stappen te zetten om hun productiviteit te verbeteren. We zijn blij dat bedrijven hier nu ook kennis kunnen maken met het platform van APA Benelux en de mogelijkheden die dashboards bieden. Zo blijven wij bedrijven inspireren, samenwerkingen faciliteren en geven we invulling aan onze rol als verbinder.”

Benieuwd? Kom eens langs bij het Experience Center of neem contact met ons op.

APA Benelux nieuwe partner Factory of the Future Experience Center